**BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....


DAP.....PILIHAN BIJAK

LEE KUAN YEW.....BAGUS

Wednesday, September 30, 2009

UNTUK MAKLUMAT TERKINI PRK DUN BAGAN PINANG SILA KE www.dun31baganpinang.blogspot.com


Kerana kesuntukkan masa, saya tidak sempat untuk mengemaskini blog ini untuk sementara waktu. Oleh itu kepada semua pembaca blog ini, bolehlah melayari http://www.dun31baganpinang.blogspot.com/ untuk maklumat-maklumat terkini.
Kepada rakan-rakan bloggers, minta jasa baik kalian semua untuk link kan blog ini ke blog masing-masing.

Didalam blog khas tersebut, kita himpunkan lebih kurang 20 bloggers termasuk saya yang akan memberikan berbagai pandangan dari sudut-sudut yang berbeza.

Dan bagi mereka yang mempunyai akaun facebook, anda juga boleh mendapatkan maklumat terkini berkenaan PRK ini disini. http://www.facebook.com/roshatika .

Terima kasih.

7 comments:

Anonymous said...

Guys!! come and join us..

http://kerajaanrakyat.blogspot.com


waiting your words there..

Good lick,
..opss good luck!

Halim Tuah said...

mendedahkan bahawa dalam satu pertemuan di London pada sebelum 16 September 2008, Dr Yusof Qardawi telah menegaskan kpd TG Hadi Awang mengenai kesangsiannya terhadap Anwar Ibrahim, terutamanya apabila Rand Corporation & Smith Richardson Foundation mengesahkan penglibatan Anwar Ibrahim dlm strategi Amerika merosakkan Islam dgn tajaan dana Yahudi! Selepas itu, ramai dari kalangan pemimpin erdogan PAS, iaitu seperti Dr Hassan Ali, Dr Haron Din & Nasaruddin Mat Isa telah beralih arah berpaling tadah dari menyokong Anwar Ibrahim!

http://www.youtube.com/watch?v=PRzYG9vJXAQ

mudz said...

Kenapa UMNO pilih Isa II

Sebahagian besar keluarga aku kecewa, ada yang menangis apabila Isa dicalonkan oleh UMNO bagi PRK Bagan Pinang,
Impian untuk melihat UMNO kembali bersinar bersih dari politik wang hancur berkecai.

Walaupun pendirian tegas SPRM yang mengatakan politik wang adalah rasuah mengikut undang-undang dan perlembagaan Malaysia tapi UMNO
tidak mengambil endah dan UMNO bertindak pelik menubuhkan sendiri lembaga displin dalam menentukan hukuman kepada mereka yang
terlibat dengan politik wang. Pencalonan Isa membukti UMNO tidak serious untuk menghapus politik wang.

Perlukah keluarga aku bersuhabat dengan gejala politik wang ini?

Demi masa depan UMNO, besar harapan keluarga aku jika UMNO kalah lagi di Bagan Pinang.

Hanya Kekalahan dapat mengajar UMNO erti perjuangan bangsa Melayu yang sebenar.

Unknown said...

Nasihat kat samseng2 UMNO jgn terdesak sangat sampai pukul2 org dan ceroboh markaz malam tadi. Org terdesak, minta pertolongan Allah. Korang terdesak, minta bantuan syaitan.

Anonymous said...

Ingat nak beri balik undi ke BN kali ni lepas kecoh pentadbiran PR negeri Selangor, tapi bila bekas perasuah yang di pilih untuk jadi calun terus tawar hati. Kalau Don atau Kamil ok gak.
Nampak Umno sekarang tidak hiraukan harapan rakyat untuk terus memperbaiki diri.

.... taman datok

Halim Tuah said...

PAS KAFIRKAN UMNO KERANA PERINTAH MALAYSIA DENGAN PARTI BUKAN ISLAM
Sejak tahun 1964 PAS telah menyatakan UMNO kafir kerana berkongsi kuasa memerintah Negara ini dengan para pemimpin bukan Islam seperti MCA & MIC kerana PAS menyifatkan perkongsian kuasa yang dilakukan oleh UMNO bercanggah dengan ajaran Islam.

Tetapi sebaliknya bila PAS hendak menyertai PR, TG Hadi Awang berfatwa pula dalam bukunya yang bertajuk “AMANAT HAJI HADI – PENGHURAIAN DAN PENJELASAN” di mukasurat 8 & 17 menyatakan bahawa HARUS bekerjasama dengan dengan orang bukan Islam. Sewaktu PAS menyertai Kerajaan Campuran dengan UMNO/BN di tahun 1973-1977, TG Nik Aziz dalam bukunya yang bertajuk “SIKAP SAYA” terbitan 15 Disember 1977 di mukasurat 3 memetik fatwa Dewan Ulamak PAS Pusat bahawa “Kerajaan Campuran adalah HARUS dan diTARJIH oleh Kongres”

Dengan itu jelas sekali PAS memang mempermainkan Hukum Allah dan berfatwa mengikut kepentingan politik dan bukannya kepentingan Islam. Sebab itu hukum-hakam dalam PAS boleh berubah mengikut isu dan kepentingan politik, sehingga PR menjadi HALAL WAJIB disokong, sementara UMNO/BN menjadi HARAM dan WAJIB ditentang. Surah al-An’am ayat 57 Surah an-Nisa’ ayat 46.

http://www.youtube.com/watch?v=PRzYG9vJXAQ

http://www.youtube.com/watch?v=D8Dw3Pv1Lbc

http://www.youtube.com/watch?v=LtRlJNbS_Ec

Pemburu Syahid said...

Jika anda sayangkan UMNO, selamatkan UMNO daripada terus menerus menjadi parti rasuah. Anda mampu melakukannya dengan MENOLAK ISA SAMAD.

Jika anda sayangkan UMNO, selamatkan UMNO daripada penyelewengan. Anda mampu melakukannya dengan MENOLAK ISA SAMAD.

Jika anda sayangkan UMNO, selamatkan UMNO daripada terus menerus dikotori oleh perompak harta rakyat. Anda mampu melakukannya dengan MENOLAK ISA SAMAD.

Pendek kata, UMNO akan mampu diselamatkan jika tiada lagi manusia seperti Isa Samad di dalam UMNO. Isa Samad hanya boleh dinyahkan daripada UMNO jika beliau kalah di Bagan Pinang pada 11 Oktober nanti.

Anda tidak perlu mengisi borang PAS tetapi anda mampu membersihkan UMNO dengan memBERIKAN UNDI ANDA KEPADA PAS.