**BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....

DAP.....PILIHAN BIJAK

LEE KUAN YEW.....BAGUS

Thursday, May 14, 2009

HADI KEKAL PRESIDEN PAS

Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang mengekalkan jawatannya setelah menerima 129 pencalonan daripada 170 PAS Kawasan. Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat yang turut dicalonkan merebut jawatan itu tidak layak bertanding kerana tidak mendapat pencalonan yang mencukupi.
Pengerusi Jawatankuasa Pemilihan PAS, Datuk Mustapa Ali, menyatakan hanya 130 PAS Kawasan sahaja yang membuat pencalonan dan daripada jumlah itu hanya satu PAS Kawasan yang tidak mencalonkan Hadi.

Difahamkan hanya PAS Kawasan Bukit Bintang mencalonkan Nik Aziz. "Namun, Abdul Hadi hanya akan sah kekal sebagai presiden jika beliau mengembalikan surat tawaran mempertahankan jawatan sebelum 25 Mei ini, yang mana surat tawaran kepada semua calon yang layak bertanding sudah diedarkan sejak 11 Mei" katanya pada sidang media di Kuala Terengganu semalam.

Mustapa pada sidang media tersebut juga mengakui persaingan sengit berlaku untuk jawatan Timbalan dan Naib presiden. Bagi jawatan Timbalan Presiden, Nasharuddin Mat Isa yang juga Ahli Parlimen Bachok dikatakan akan dicabar oleh Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Azizan Abdul Razak serta dua Naib Presiden Pas, Datuk Husam Musa dan Mohamad Sabu.

Pemilihan PAS kali ini dikatakan menjadi medan untuk ahli-ahli parti itu menentukan sama ada kumpulan ‘Erdogan’ iaitu kumpulan penyokong Datuk Seri Anwar Ibrahim akan menguasai kepimpinan parti berkenaan.

1 comment:

pedang srikandi said...

salam ziarah UBP
sama2lah kita lihat apakah yang bakal terjadi kepada PAS..ana tak rasa PAS akan aman dAMAi selepas ni..pasti puak ANWAR akan berusaha untuk mengharu-birukan keadaan...jangan lupa layari blog ana di
pedangsrikandi.blogspot.com