**BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....

DAP.....PILIHAN BIJAK

LEE KUAN YEW.....BAGUS

Sunday, May 3, 2009

KABINET NAJIB DIBAYANGI?


Kabinet baru telah hampir sebulan dibentuk. Persoalannya, adakah rakyat berpuashati dengan prestasi yang telah ditunjukkan oleh barisan kabinet baru ini?.

Hebatkah mereka?. Dan yang lebih penting, adakah mereka ini dilihat mampu untuk menyelesaikan segala permasalahan dalam kerajaan sekarang.

Secara jujur, rata-rata yang saya temui menyatakan kabinet kali ini tidak begitu memberangsangkan walaupun bukan mengecewakan.

Lebih merisaukan, ada yang berpendapat, kabinet kali ini adalah `kabinet kawalan jauh’ kerana dipercayai dibayangi oleh seseorang yang masih berpengaruh.

Perkara ini mestilah ditangani dengan segera oleh Datuk Seri Najib. Kalau Pak Lah hilang populariti kerana isu `tingkat 4’, Datuk Seri Najib pula boleh dihantui oleh isu `dibayangi’ ini sekiranya rakyat terus memperkatakannya.

Di dalam politik, sesuatu perkara itu betul ataupun tidak bukan soalnya. Perkara yang tidak betul pun akan dianggap betul sekiranya.....Baca seterusnya di SUARAPORTDICKSON.

1 comment:

kembara putih said...

Paling mengecewakan sejak berbelas2 tahun...Hisamuddin Tun Hussein. Letak lah beliau di kementerian mana sekalipun, yang pasti prestasi terburuknya akan dipamerkan. Nasib baik lah beliau anak bekas PM.