**BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....

DAP.....PILIHAN BIJAK

LEE KUAN YEW.....BAGUS

Wednesday, April 15, 2009

MENGAPAKAH JAWATAN TKM I PULAU PINANG TIDAK DIISI?

Mengapakah jawatan TKM I Pulau Pinang tidak diisi? Andaian yang paling kuat bertiup pada masa ini ialah PKR mahukan satu pilihan raya kecil diadakan bagi kerusi DUN Penanti.

Penasihat PKR Anwar Ibrahim tidak memilih untuk melantik anggota exco yang juga anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) kawasan Batu Maung, Abdul Malik Abdul Kassim atau Adun Sungai Bakap, Maktar Shapee bagi mengisi jawatan tersebut.

Malek dilihat sebagai orang yang mendalangi kejatuhan Fairus manakala Maktar pula tidak memiliki kelulusan akademik yang tinggi.

Bagaimanapun, hasrat PKR itu dikatakan menerima tentangan hebat daripada rakannya dalam gabungan pembangkang iaitu DAP dan PAS.

DAP dan PAS berpendapat mengadakan pilihan raya kecil tidak memberi imej yang baik kepada pakatan mereka kerana rakyat sudah bosan dengan terlalu banyak pilihan raya kecil.

Walaubagaimanapun Anwar dikatakan tidak mempunyai pilihan lain dan akan mendesak agar satu pilihan raya kecil diadakan juga, lagipun populariti yang dinikmati oleh pembangkang sekarang ini memberi kelebihan kepada mereka.

Sekiranya pilihan raya kecil diadakan calon yang disebut-sebut akan diletakkan PKR bertanding di situ ialah Dr Mansor Othman, bekas pensyarah universiti, yang kini berkhidmat sebagai setiausaha politik Anwar.

Selain daripada itu nama pengerusi PKR negeri Datuk Zahrin Mohd Hashim, yang juga Anggota Parlimen kawasan Bayan Baru juga turut disebut.

1 comment:

nalapambu said...

PAS dan PKR akan tetap terus unggul selagi kaum cina dan india terus menyokong nya.

UMNO akan tetap terus ditolak oleh kaum cina dan india.

Penyokong UMNO boleh cakap apa saja yang mereka suka terhadap Pakatan Rakyat, tetapi sokongan kaum cina dan india semakin bertambah teguh terhadap Pakatan Rakyat.

TS Muhyiddin Yassin TPM menyatakan UMNO cuma ada masa dua tahun sahaja untuk pulih, jika gagal dipulih dalam masa dua tahun ini, UMNO akan berkubur.

Kepada juak2 UMNO sekelian, berusahalah bersungguh2 pulih kan UMNO jangan terlalu sibuk dengan hal Pakatan Rakyat.

UMNO sedang menghadapi saat2 maut - Pakatan Rakyat sedang menuju kearah kemenangan pada PRU13 akan datang.