**BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....

DAP.....PILIHAN BIJAK

LEE KUAN YEW.....BAGUS

Thursday, April 2, 2009

RAKYAT BUKIT GANTANG SAYANGKAN SULTAN

Cerita ini saya petik dari AspirasiBangsa yang katanya berlaku di Simpang Kota Raya ketika sedang bersarapan di sebuah kedai makan.

Sedang kami makan, datanglah Ngeh Ko Ham dengan juak-juak PAS untuk berkempen. Ngeh menuju ke sebuah meja yang terdapat 4 orang Melayu sedang bersarapan.

Lalu Ngeh bertanya khabar dan mula berkempen dengan cerita itu dan ini. Namun di pertengahan kempennya terkeluar perkataan "derhaka". Perkataan tersebut rupa-rupanya sangat menyentuh jiwa orang Melayu di Bukit Gantang.

Dengan berang seorang lelaki tiba-tiba bersuara "perkataan derhaka jangan disebut!, Sultan Perak ada dalam hati kami!".

Semua yang berada dalam kedai makan tersebut melihat sahaja Ngeh Ko Ham dengan muka merah padam apabila lelaki tersbut berkata demikian. Rasanya kalau Ngeh menyebut sekali lagi perkataan "derhaka" kepada Sultan mungkin ada kerusi yang akan melayang.

Kemudian Ngeh dengan juak-juaknya pun beredar dengan rasa malu.

Hakikat yang diperlihatkan di sini ialah orang Melayu Perak teramat sangat menyayangi Sultan mereka.

Yang derhaka kepada Sultan hanyalah pemimpin dan penyokong Pakatan Rakyat yang diketuai oleh Anwar Ibrahim!.

Daulat Tuanku! Daulat Tuanku! Daulat Tuanku!

No comments: