**BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....

DAP.....PILIHAN BIJAK

LEE KUAN YEW.....BAGUS

Monday, July 13, 2009

CALON PAS MANEK URAI DILARANG JUMPA MEDIA?

Calon PAS Abe Uji dikatakan tidak bijak, dan kerana itulah beliau tidak dibenarkan bercakap dengan media selepas penamaan calon.

Tindakan PAS tersebut jelas memalukan Abe Uji dan menghalang hak Abe Uji untuk menyatakan aspirasi atau cita-cita beliau memajukan Manek Urai.

PAS sebenarnya takut, Abe Uji membuat silap ketika bercakap dengan pemberita. Sekiranya beginilah `standard' Abe Uji, penduduk Manek Urai sebenarnya risau untuk memilih beliau menjadi wakil rakyat. Mereka takut Abe Uji hanya sekadar menjadi boneka.

Selain daripada itu mereka berkata, bagaimana Abe Uji akan berurusan dengan dunia luar khususnya yang menggunakan bahasa Inggeris kerana sudah pasti kehidupannya selepas bergelar wakil rakyat tidak hanya berkisar di Manek Urai sahaja.

Abe Uji juga khabarnya dihalang dari berceramah. Sebenarnya PAS sedar Abe Uji kekurangan dari segi akademik, pengalaman dan juga tidak boleh berpidato. Tetapi kerana tiada calon lain yang layak mereka terpaksa juga menolak Abe Uji ke depan.

Oleh itu penduduk-penduduk Manek Urai perlu berani berubah. Jangan biarkan kumpulan yang tidak dapat menjanjikan apa-apa ini memperdayakan dengan janji undi PAS membawa ke syurga.

No comments: