**BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....

DAP.....PILIHAN BIJAK

LEE KUAN YEW.....BAGUS

Tuesday, July 14, 2009

PASTI ADA KEJUTAN DI MANEK URAI


Semalam saya sempat ke Lata Pauh yang terletaknya rumah Negeri Sembilan. Di dalam perjalanan kesana saya sempat `minum' disebuah warung yang dipenuhi pelanggan. Dari percakapan mereka saya tahu mereka bukanlah pengundi tetapi `pelancong politik' daripada luar.

Diwarung tersebut saya sempat berborak dengan tuanpunya warung yang sememangnya merupakan seorang pengundi. Kalau seminggu lepas, pada kunjungan pertama nadanya begitu negatif tetapi pada semalam nadanya telah bertukar menjadi positif. Alasan yang beliau berikan untuk kemenangan BN ialah penduduk Manek Urai mahukan perubahan.

Janji-janji dan keazaman BN untuk membantu Penduduk Manek Urai tidak dapat ditolak oleh mereka. Contoh yang beliau berikan ialah pembangunan infrastruktur Manek Urai akan dimajukan sama seperti kawasan di mana BN mentadbir.

Pekan Manek Urai pula akan dinaiktarafkan. Sementara pelbagai kemudahan prasarana dan pusat pengajian sama ada tinggi ataupun separa tinggi akan dirancang untuk kemakmuran penduduk Manek Urai.

Peluang pekerjaan pula akan diperbanyakkan dan pusat dakwah Kelantan atau Pantai Timur akan dibuka di Manik Urai.

Dipendekkan cerita, Manek Urai akan menjadi `anak kesayangan' BN bagi membuka minda penyokong PAS bahawa selama ini mereka telah membuang masa dengan memberikan sokongan emosi kepada parti yang hanya tahu menjanjikan syurga.

1 comment:

amri said...

Ya akan ada kejutan UMNO dan BN akan kalah, UMNO dan BN akan kalah, UMNO dan BN akan kalah,UMNO dan BN akan kalah,UMNO dan BN akan kalah,UMNO dan BN akan kalah,UMNO dan BN akan kalah.UMNO dan BN akan kalah