**BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....

DAP.....PILIHAN BIJAK

LEE KUAN YEW.....BAGUS

Monday, July 13, 2009

PRK MANEK URAI : ISTIKARAHLAH DEMI PENDUDUK MANEK URAI


Bagi yang mengundi esok, Tan Sri Muhyiddin Yassin meminta mereka membuat (solat) istikharah. “Tidak salah memilih BN kerana BN mampu (membawa perubahan dan pembangunan)" .

Timbalan Perdana Menteri semalam turut mengulangi cabaran kepada kerajaan negeri pimpinan PAS untuk menyatakan apa yang mereka lakukan untuk pembangunan Islam dan ummah di negeri yang diperintahnya sejak 1990.

"BN kalah pun kita tetap bina 564 buah masjid di seluruh Kelantan," katanya. Kerajaan Persekutuan juga membina banyak kemudahan lain seperti sekolah, hospital untuk kemudahan rakyat.

Beliau meminta rakyat supaya tidak terlalu emosional dan terlalu mengagung-agungkan Nik Abdul Aziz kerana dia gagal menjalankan tugas sebagai seorang pemimpin negeri.Sehingga hari ini PAS tidak mengumumkan secara jelas apa yang akan dilakukannya di Manek Urai jika memenangi pilihan raya itu.

Seperti biasa, PAS menekankan soal Islam yang dibawanya.Yang penting bagi PAS – Islam akan ditegakkan – soal mencari rezeki atau ‘untuk hidup’, pandai-pandailah rakyat menentukan nasib mereka.

Walaubagaimanapun dari pemerhatian saya, slogan “membangun bersama Islam” sudah tidak digunakan lagi di Manek Urai. Yang ada hanyalah slogan “PAS for All”. Adakah PAS sudah berkompromi dalam soal Negara Islam untuk memuaskan hati DAP?.

No comments: