**BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....

DAP.....PILIHAN BIJAK

LEE KUAN YEW.....BAGUS

Wednesday, July 1, 2009

PENDUDUK MANEK URAI TIDAK PERLU ADUN TERPELAJAR?

Pengarah Pilihanraya PAS Kelantan menyatakan penduduk di kawasan Manek Urai tidak memerlukan ‘wakil rakyat yang berpendidikan tinggi’. Sebab itulah mereka meletakkan Mohd Fauzi, seorang penjual ikan yang hanya berkelulusan SRP menjadi calon mereka berbanding calon BN Tuan Aziz yang berkelulusan Ijazah Pengurusan Teknologi daripada Universiti Teknologi Malaysia (UTM).

Betul ke?. Daripada tinjauan yang dibuat di kawsan Manek Urai ini, rata-rata penduduk berpendapat tahap pendidikan calon adalah penting. Pendidikan adalah sangat penting untuk memastikan pemimpin tersebut boleh berfikir secara matang, berilmiah dan mempunyai visi.

Kalau tidak penting ‘wakil rakyat yang berpendidikan tinggi’, kenapa pula Harakahdaily menyebut latarbelakang pendidikan tinggi yang dimiliki oleh adik-beradik Mohd Fauzi seperti Prof. Dr. Aminah yang merupakan pensyarah kanan di UKM.

Harakahdaily juga nampaknya malu dengan pekerjaan Mohd Fauzi apabila tidak menyebut pekerjaannya sebagai penjual ikan tetapi digantikan dengan ‘seorang peniaga’.

Dan sekiranya harakahdaily sendiri tidak yakin dengan taraf pendidikan dan pekerjaan calonnya, apakah penduduk Manek Urai masih mahu memperjudikan masa depan mereka dengan mengundi calon PAS tersebut?.

Tepuk dada, Tanya iman.

No comments: