**BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....

DAP.....PILIHAN BIJAK

LEE KUAN YEW.....BAGUS

Tuesday, January 13, 2009

ALIRAN SOKONGAN PENGUNDI MUDA TERUS CONDONG KEPADA BN

Oleh Lukman Abas

Kuala Terengganu -- Pemuda UMNO yakin aliran sokongan golongan muda kepada Barisan Nasional (BN) akan berterusan pada pilihanraya kecil Parlimen Kuala Terengganu pada 17 Januari ini, kata Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein.

Justeru jelas beliau pihaknya akan berusaha memastikan sokongan golongan berkenaan bukan sahaja kekal malah dipertingkatkan bagi memastikan kemenangan calon BN.

"Sokongan golongan ini dapat dilihat berdasarkan statistik lalu yang menyaksikan banyak saluran tiga dan empat di beberapa peti undi dalam kawasan itu dimenangi oleh Allahyarham Datuk Razali Ismail.

''Malah ada peti undi walaupun saluran satu dan dua kita kalah tetapi tiga dan empat kita menang. Ini menjadi satu petanda dalam suasana pilihan raya umum yang lalu bahawa kita sudah ada sokongan pengundi muda", katanya selepas melancarkan Rakan Muda Sekolah di Sekolah Kebangsaan Sultan Sulaiman I di sini, Ahad.

Tambah beliau lagi tidak ada sebab mengapa golongan ini menolak BN berdasarkan apa yang telah dilakukan kerajaan BN khususnya di kawasan ini.

"Banyak yang telah kerajaan BN lakukan dan laksanakan dan jika kalau kita betul-betul mendekati pengundi muda di Kuala Terengganu, tidak ada sebab mengapa trend ini tidak dapat diteruskan," ujarnya.

Pada masa yang sama beliau turut berpuas hati dengan gerak kerja kempen yang dilakukan Pemuda setakat ini.

Tambahnya apa yang dilakukan jentera bukanlah semata-mata hendak memenangkan calon tetapi perjuangan untuk memastikan kesinambungan dasar-dasar yang telah terbukti berjaya di Terengganu khususnya pendidikan dapat diteruskan.

www.pemudaumno.org.my

No comments: