**BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....

DAP.....PILIHAN BIJAK

LEE KUAN YEW.....BAGUS

Sunday, January 11, 2009

SYOR GENCATAN KEMPEN TANDA KEPRIHATINAN NASIB PALESTINOleh Adnil Mohd

Kuala Terengganu -- Bagi membuktikan komitmen dan sokongan terhadap rakyat Palestin yang kini diganyang rejim Israel, Exco Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia, Datuk Mukhriz Mahathir mencadangkan agar satu gencatan kempen politik diadakan pada pilihanraya kecil Parlimen Kuala Terengganu.

Jelasnya gencatan kempen politik selama 24 jam itu seperti gencatan bersenjata bertujuan supaya parti-parti yang bertanding mengambil langkah bertenang daripada berkempen.

Dalam tempoh itu katanya lagi semua parti terlibat mengadakan aktiviti-aktiviti menyedarkan rakyat tentang kesengsaraan yang dialami rakyat Palestin.

"Kita tidak perlu kempen selama 24 jam pada hari Khamis. Ini hanyalah sedikit pengorbanan demi keamanan sejagat", katanya.

Beliau berkata demikian pada majlis menemui pengundi di peti undi Kampung Nibong di sini, Sabtu malam.

Tambahnya lagi walaupun idea itu nampak seperti luar biasa tetapi ia praktikal memandangkan semua parti bertanding mempunyai cukup masa untuk berkempen.

"Saya akan menyampaikan idea tersebut kepada Timbalan Presiden Pas, Nasharuddin Mat Isa dalam waktu terdekat.

"Saya akan jumpa mereka pada hari Isnin semasa sidang Parlimen khas," ujarnya.

www.pemudaumno.org.my

No comments: