**BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....

DAP.....PILIHAN BIJAK

LEE KUAN YEW.....BAGUS

Wednesday, January 14, 2009

PAS DICABAR BAWA USUL HUDUD KE PARLIMEN

Oleh Lukman Abas

Kuala Terengganu -- Pas dicabar membawa usul Hudud ke Parlimen untuk dibahaskan selain menggubal enakmen kanun jenayah syariah (Hudud & Qisas ) di negeri yang dikuasai Pakatan Rakyat bagi membuktikan kesungguhan parti berkenaan memperjuangkan isu terbabit.

Ketua Penerangan Pemuda UMNO Kelantan, Ustaz Hj Mohd Afandi Yusof berkata cabaran terbabit adalah untuk melihat sejauh mana keikhlasan Pas khususnya penerimaan rakan-rakan mereka yang lain seperti DAP dan PKR.

Tegas beliau jika Pas tidak berani membawa perkara itu di Parlimen dan tidak menggubal enakmen kanun jenayah syariah di Kedah, Selangor dan Perak, sepertimana di Kelantan dan Terengganu ketika mereka memerintah dahulu, bermakna Pas lebih takutkan DAP dan PKR daripada Allah s.w.t.

"Saya cabar mereka buat perkara ini. Jika mereka takut, bererti Pas mengabdikan diri kepada manusia DAP serta PKR dan bukannya Allah s.w.t. Mereka jangan berdolak dalih lagi.

"Kepada pengikut Pas, sedarlah mereka sebenarnya ditipu bulat-bulat oleh pucuk pimpinan mereka khususnya pelaksanaan hukum hudud yang selama ini hanya digunakan Pas untuk menagih sokongan orang Melayu", katanya ketika berceramah di Peti Undi Losong Masjid di sini, Selasa malam.

Dalam ceramah itu juga, Afandi turut membangkitkan tentang soal dosa dan pahala yang dibawa pucuk pimpinan Pas ketika berkempen di sini.

Kata beliau dalam soal berkenaan, mengundi BN bukanlah berdosa kerana parti berkenaan telah banyak menaburkan jasa dan berbakti kepada rakyat.

"Sebagai contoh siapakah yang telah buat sekolah, buat jambatan, bina hospital, bantu orang miskin, bela nasib orang kurang upaya dan sebagainya.

"Inilah parti yang kita perlu sokong kerana yang jelas dan nyata BN telah banyak berjasa kepada rakyat.

"Kita nak tanya pengikut Pas…Apakah jasa yang telah dilaksanakan oleh Pas yang hanya tahu membuat fitnah, mengkafirkan orang UMNO dan memecahbelahkan rakyat", ujarnya.

www.pemudaumno.org.my

No comments: