**BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....

DAP.....PILIHAN BIJAK

LEE KUAN YEW.....BAGUS

Thursday, January 15, 2009

PEMBANGKANG TERUS BERGELUT KEPINCANGAN DALAMAN DI KUALA TERENGGANU


Oleh Lukman Abas

Kuala Terengganu -- Usaha Pas dan sekutu pakatan mereka mengalih perhatian rakyat khususnya pengundi di sini daripada isu sebenar kepincangan mereka yang kini dilanda konflik dalaman serta kegagalan memenuhi janji pilihan raya ternyata tidak berjaya.

Ketua Pemuda UMNO Kuala Terengganu, Badrol Hisham Zaki berkata sehingga kini pihaknya mendapati pengundi di kawasan ini tidak terpedaya dengan segala usaha Pas dan rakan pakatan mereka itu.

Ini katanya lagi ditambah pula, Pas yang sedang menghadapi dilema besar apabila berdepan dengan tekanan dan dominasi Dap terhadap isu-isu orang Melayu, tanah dan agama.

Malah Dap jelas beliau terus menerus menyerang Pas berhubung isu hudud dan penubuhan negara Islam.

"Pelbagai janji pakatan pembangkang kepada rakyat pada Pilihan Raya Umum 2008 belum sempurna, namun tekanan dan dominasi Dap mendorong kerajaan-kerajaan negeri pakatan mengutamakan kepentingan sesama mereka.

"Di Selangor janji bantuan RM50 bagi setiap pelajar Tadika dimungkiri atas alasan hendak bersiap sedia dengan menghadapi suasana ekonom. Tetapi kerajaan negeri itu membeli kereta mewah Toyota Camry untuk menggantikan Proton Perdana yang masih boleh digunakan. Demikian juga halnya di Perak", katanya kepada laman web Pemuda di sini, hari ini.

Tegasnya lagi tindakan Dap menekan Menteri Besar Selangor dan Perak itu, juga jelas berlaku ke atas Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang yang tidak diberi keutamaan di dalam isu-isu Bumiputera dan Islam.

Malah tambah beliau Kerajaan Pulau Pinang lebih sibuk berbelanja memasang nama jalan pelbagai bahasa dan akan membeli kereta mewah Toyota Camry daripada menghulur bantuan kepada ibu bapa membiayai persekolahan.

"Oleh sebab itu, Pas dan sekutunya kini ketandusan isu ketika berkempen di Kuala Terengganu dan mula membuat tuduhan melulu mengkritik pembangunan yang dibawa Kerajaan BN dan tanpa gentar berbuat dosa memfitnah calon BN.

"Kini mereka menyerang dan mengutuk calon BN dan keluarganya pula", ujarnya.

www.pemudaumno.org.my

No comments: