**BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....

DAP.....PILIHAN BIJAK

LEE KUAN YEW.....BAGUS

Saturday, January 31, 2009

TEKA TEKI LOMPAT PARTI DI NEGERI SEMBILAN TIDAK BENAR

Teka-teki beberapa ADUN BN akan melompat parti adalah tidak benar. Menteri Besar Negeri Sembilan YAB Datuk Seri Mohamad Hasan berkata wakil rakyat di bawah kepimpinannya mempunyai integriti dan jati diri yang kuat serta sayangkan parti.

Beliau menambah mereka ini tidak senang dipujuk melompat keluar parti walaupun ada diantara mereka tewas di dalam pemilihan bahagian.

Nampaknya Pakatan Rakyat sekarang sedang mengambil kesempatan terhadap ADUN-ADUN UMNO yang kalah di dalam pemilihan bahagian.

Mereka sanggup melakukan apa sahaja termasuk mengkhianati mandat rakyat untuk mendapatkan kuasa.

Pada pilihanraya umum lalu, BN negeri memperoleh majoriti mudah dengan meraih 21 kerusi Dewan Undangan Negeri, manakala 15 lagi kerusi dimenangi pembangkang yang terdiri daripada DAP, PKR dan PAS.

Mereka yang dikaitkan dengan lompat parti ini ialah Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Serting, Shamsul Kahar Md Deli, Datuk Aziz Shamsuddin (Palong) dan Mustafa Salim (Lenggeng).

Aziz kalah di Jempol kepada penyandang jawatan ketua bahagian Datuk Lilah Yassin. Shamsul Kahar pula tewas jawatan timbalan ketua bahagian itu kepada Mohd Salim Shariff, manakala Mustaffa sedang menghadapi tindakan undang-undang.

Walaubagaimanapun ketiga-tiga mereka menafikan sekeras-kerasnya akan melompat parti dan menganggap kenyataan tersebut hanyalah untuk memburuk-burukkan nama mereka dan usaha pihak tertentu memecah belahkan UMNO negeri.

No comments: