**BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....

DAP.....PILIHAN BIJAK

LEE KUAN YEW.....BAGUS

Tuesday, March 17, 2009

KARPAL DI TUDUH MENGHASUT

Ahli Parlimen Bukit Gelugor, Karpal Singh didakwa di Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur pagi ini berhubung ancamannya untuk menyaman Sultan Perak ekoran krisis politik di negeri tersebut.

Karpal didakwa melakukan kesalahan tersebut pada 6 Februari, dari jam 12 tengahari hingga 12.30 tengahari, di pejabat firma guamannya di Jalan Pudu Ulu di Kuala Lumpur.

Karpal mengaku tidak bersalah di hadapan Hakim Mohamad Sekeri Mamat. Beliau didakwa mengikut Seksyen 4(1) Akta Hasutan dan berdepan dengan hukuman penjara maksima tiga tahun atau denda RM5,000 atau kedua-keduanya.

Kesalahan seterusnya boleh dikenakan hukuman penjara maksima lima tahun.

Menurut SMS BERNAMA Karpal tiba di mahkamah pada kira-kira jam 9.20 pagi bersama anggota keluarganya. Mahkamah mula bersidang jam 10.24 pagi.

Turut kelihatan memberi sokongan ialah pemimpin DAP Lim Kit Siang, Lim Guan Eng dan Teresa Kok. Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim juga hadir.

1 comment:

Sedingin Salju said...

Dia masih dengan bangganya kata tak salah.