**BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....

DAP.....PILIHAN BIJAK

LEE KUAN YEW.....BAGUS

Wednesday, March 18, 2009

TIADA "DOUBLE STANDARD"

Oleh :Adham Musa

Apa juga keputusan yang telah dibuat oleh Lembaga Disiplin UMNO diterima dengan hati yang terbuka oleh Khairy Jamaluddin. Walaupun beliau mempunyai alasan tersendiri tetapi demi menghormati parti beliau akur dengan apa yang telah diputuskan.

Bukan mudah untuk menjadi seorang politikus, bukan mudah untuk berjuang demi bangsa dan negara. Jika ianya sesuatu yang mudah pasti semua orang kini sudah menjadi pemimpin.

Khairy adalah merupakan salah seorang politikus yang banyak menempuh dugaan dan mengharungi banyak rintangan untuk terus berada di landasan perjuangan, namun harapan ramai penyokong Khairy agar Khairy terus berjuang dan anggaplah ini sebagai satu wadah perjuangan yang pahit yang perlu ditempuhi oleh semua pejuang .

Inilah sikap bangsa kita yang tidak boleh melihat ada orang lain yang lebih baik dan mampu memimpin.

Sebagai menantu kepada Perdana Menteri, Khairy sering dilemparkan tuduhan-tuduhan yang tidak berpihak kepada beliau walaupun beliau cuba lari dari bayangan bapa mertuanya.

Khairy yang selama ini membentangkan segala yang dimilikinya dan bukan berpayung kepada bapa mertuanya, namun beliau tetap menerima tempias dan tuduhan yang sememangnya sengaja dilakukan oleh mereka yang mahu melihat anak muda ini tumbang dalam arena politik tanah air.
Keputusan lembaga disiplin hari ini, yang tidak dipengaruhi oleh Pak Lah dan tidak ada campur tangan Pak Lah telah menjadi bualan ramai dan menjadi topik hangat. Kenapa Khairy hanya diberikan amaran sedangkan Ali Rustam tidak dibenarkan bertanding sedangkan kedua-duanya didapati bersalah.

Kata mereka ada double standard. Pak Lah mempengaruhi keputusan ini. Secara logiknya mengapa Pak Lah mahu mempengaruhi keputusan ini pada tahap ini, jika Pak Lah mahu mempengaruhi keputusan ini adalah lagi baik dari peringkat awal dan Kahiry tidak dituduh langsung.

Kesalahan Ali Rustam : Perkara 10.1 Tataetika Ahli UMNO. Ramai yang tidak tahu ada perbezaan di sini. Orang ketiga Ali Rustam adalah setiausaha politik beliau manakala orang ketiga Khairy Jamaluddin adalah seorang yang langsung tidak ada kaitan dengan beliau.

Kemungkinan orang ketiga Khairy Jamaluddin hanya tampil untuk sesuatu niat.

1 comment:

Sedingin Salju said...

Semoga semuanya lancar.