**BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....

DAP.....PILIHAN BIJAK

LEE KUAN YEW.....BAGUS

Sunday, March 22, 2009

MUHAMMAD ATAU MUHYIDDIN : SIAPA PILIHAN PERWAKILAN?


Pada 26 Mac ini, teka-teki akan terjawab. Siapakah diantara dua Tan Sri ini akan menjadi pilihan perwakilan. Tan Sri Muhammad Muhd Taib atau Tan Sri Muhyiddin Yassin?

Kalau sebelum ini Tan Sri Muhammad dilihat sebagai underdog, tetapi `tragedi' yang menimpa Datuk Seri Mohd Ali Rustam telah memberikannya `durian runtuh.'

Di dalam politik, sebarang kemungkinan boleh berlaku. Senario terkini menyukarkan lagi untuk membuat ramalan dengan tepat.

Penyokong Datuk Mohd Ali perlu membuat pilihan. Penyokong Tan Sri Muhyiddin terpaksa menerima kekurangan, manakala penyokong Tan Sri Muhammad bergembira dengan kelebihan yang datang dengan tiba-tiba.

Sekiranya perwakilan merasakan perlu seorang timbalan presiden dan timbalan perdana menteri yang setia, dan setuju dengan falsafah `tidak perlu dua ekor singa diatas satu puncak bukit', maka pilihlah Tan Sri Muhammad.

Tetapi sekiranya merasakan perlu yang agresif dan lebih kritis, maka pilihlah Tan Sri Muhyiddin.

Tepuk dada tanya iman.

2 comments:

Hati Ayam said...

nak cerita yang PANAS! sila kunjungi awekzbukitgantang.blogspot.com dan bukitgantangbyelection.blogspot.com anda PASTI teruja!

menyegar said...

Kalau perwakilan nak pemimpin yg tak tau BI susahlah melayu nanti.tak boleh lah nak keluar negara