**BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....

DAP.....PILIHAN BIJAK

LEE KUAN YEW.....BAGUS

Wednesday, February 11, 2009

ARUMUGAM : PKR TAKUT PEKONG `MELETUP'

Apabila Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bukit Selambau, V. Arumugam meletak jawatan, ramai orang tertanya-tanya apakah sebab-sebab sebenar yang mendorong beliau membuat keputusan tersebut.

Pemimpin-pemimpin pembangkang menyebarkan dakwaan beliau diugut dan akan diculik oleh kerajaan Barisan Nasional. Ada juga dakwaan beliau di tawarkan RM5 juta untuk melompat parti.

Pelik bunyinya, orang yang diugut dan mahu diculik ditawarkan pula wang ganjaran. Yang selalu kita dengar, penculik yang akan meminta wang tebusan bukan orang yang menculik.

Apakah misteri di sebalik semua dakwaan ini?. Penduduk Bukit Selambau memang mengetahui rahsianya. Mereka sendiri yang menghantar memorandum kepada Sultan Kedah mendakwa Arumugam terlibat di dalam satu skandal iaitu bersekedudukan dengan seorang wanita sehingga melahirkan anak.

Difahamkan Arumugam sebenarnya tidak menghilangkan diri tetapi dikatakan berada dibawah perlindungan kepimpinan atasan PKR. Kepimpinan atasan PKR takut sekiranya dibiarkan skandal tersebut berlarutan, lama kelamaan ianya akan `meletup' dan memalukan lagi PKR yang sebelum ini telah dimalukan dengan skandal `sedekah seks'.

No comments: