**BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....

DAP.....PILIHAN BIJAK

LEE KUAN YEW.....BAGUS

Wednesday, February 4, 2009

PERAK DENGAN KEMELUT POLITIK....KEDAH DENGAN SKANDAL EXCO

Jika di Perak, kemelut politik berlaku ekoran wujudnya permainan politik dalam kerajaan campuran DAP, PKR dan PAS berlainan pula halnya dengan kerajaan campuran PAS dan PKR di Kedah.

Ia bukan cerita lompat parti tapi menguji sejauh mana parti yang memerintah negeri itu yang sering dalam ceramahnya menuduh pihak lain mempunyai pelbagai skandal hendak menyelesaikan tuduhan skandal yang membabitkan seorang anggota Exco Kerajaan negeri itu.

Ini ekoran lebih 500 penduduk menandatangani memorandum yang dikemukakan kepada Sultan Kedah meminta campur tangan baginda terhadap seorang Exco yang tanpa segan silu melakukan sesuatu yang bertentangan dengan norma masyarakat apabila berkesedudukan hingga melahirkan anak.

Walaupun pekara berkenaan menurut wakil penduduk yang menyerahkan memorandum tersebut pernah diadukan kepada Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Azizan Abdul Razak, skandal berkenaan seolah-olah tidak mendapat perhatian beliau.

Sebaliknya, ahli Exco berkenaan yang dikatakan sudah beristeri secara terbuka didakwa membawa wanita simpananya ke majlis-majlis di istana dan upacara rasmi kerajaan negeri.

Exco yang didakwa itu baru-baru ini membuat aduan bahawa beliau diugut untuk melompat parti meninggalkan PKR. Namun, ada yang menyifatkan aduannya itu untuk mengalih perhatian umum terhadap skandal yang dihadapinya itu.

Terbaru, tersebar cerita Exco berkenaan ditangkap bersama dengan seorang wanita Islam. Namun, sehingga kini tiada pengesahan atau penafian dibuat oleh mana-mana pihak berhubung dengan cerita berkenaan.

~Agendadaily

Benarlah kata pepatah, Pakatan Rakyat ini seperti "Mengata dulang paku yang serpih, mengata orang dia yang lebih"

No comments: