**BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....

DAP.....PILIHAN BIJAK

LEE KUAN YEW.....BAGUS

Sunday, February 1, 2009

KERAJAAN PAKATAN RAKYAT PERAK AKAN TUMBANG

Sejak beberapa hari lalu, dua exco kerajaan Perak daripada PKR mencetuskan pelbagai spekulasi akan menyertai BN susulan tindakan wakil rakyat Bota, Datuk Nasharuddin Hashim meninggalkan Umno hujung minggu lepas.

Petang ini, desas-desus mula bertiup kencang bahawa kedua-duanya Jamaluddin Mat Radzi dan Osman Jailu berada di Pekan, Pahang dalam usaha berunding dengan Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Mohd Najib Razak di kediamannya.

Memetik kenyataan PKR Perak kedua-duanya gagal dihubungi oleh pemimpin negeri, parti dan keluarga mereka sendiri sejak empat hari lalu.

Difahamkan PKR sudah mendapat maklumat bahawa kedua-duanya "berkemungkinan besar" bersetuju meninggalkan parti pimpinan Datuk Seri Anwar Ibrahim itu.

Sumber-sumber parti itu memberitahu, BN paling cepat melalui Timbalan Perdana Menteri sendiri akan mengumumkan perkembangan mendebarkan ini esok.

Jika Jamaluddin dan Osman sah meninggalkan PKR, kerajaan Pakatan Rakyat di Perak akan mentadbir dengan kelebihan satu kerusi - setelah mengambil kira penyertaan ADUN Bota.

BN buat masa sekarang menguasai 27 kerusi, sementara Pakatan Rakyat 32, termasuk lapan PKR dan 18 DAP. Ini bermakna BN hanya memerlukan satu lagi kerusi untuk membentuk kerajaan.

Sama-samalah kita tunggu dan lihat. Semoga perkembangan ini akan menjadi kenyataan kerana Kerajaan Pakatan Rakyat di Perak ternyata gagal menjaga kepentingan orang melayu dan Islam.

2 comments:

Panglima Perang Cyber said...

Yessss...akhirnya PR akan tumbang juga.

Moga kemenangan akan dapat menaikkan kembali moral orang kita.

Kalah tidak bermakna kita rebah..

Menang tidak bermakna tamat
perjuangan..

Perjuangan kita semestinya demi agama bangsa dan tanah air..


salam ziarah.

BRO JINGGO said...

Salam Pang5,ROSHATIKA...
pang5 x sngka kita bertemu disini...

Join us at http://chatroll.com/prokj-fan-club