**BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....

DAP.....PILIHAN BIJAK

LEE KUAN YEW.....BAGUS

Friday, February 6, 2009

TEORI DOMINO MENGHANTUI PAKATAN RAKYAT

Setelah Pakatan Rakyat tumbang di Perak, semakin kuat desas-desus yang kedengaran beberapa lagi ADUN Pakatan Rakyat di Kedah dan Selangor akan melompat parti sehingga boleh menumbangkan kerajaan kedua-dua negeri tersebut.

Selain daripada itu khabar angin juga bertiup kencang mengatakan PAS akan keluar daripada Pakatan Rakyat dan menyertai Barisan Nasional yang akan membolehkan BN menguasai semua negeri di Malaysia.

Tindakan PAS ini ada kaitan dengan rasa tidak puas hati kepimpinan PAS kepada Anwar Ibrahim dan Lim Kit Siang yang tidak dapat mengawal tiga ADUNnya di Perak keluar parti yang menyebabkan menteri besar PAS hilang jawatan.

Ini ditambah dengan desakan yang begitu hebat daripada akar umbi PAS yang merasakan perjuangan mereka untuk menubuhkan Negara Islam tidak akan dapat di realisasikan sekiranya terus berada bersama Pakatan Rakyat yang jelas perbezaan ideologinya seperti langit dengan bumi.

Tindakan Khalid Ibrahim di Selangor yang mengenepikan pandangan-pandangan ADUN PAS berkenaan agama Islam lebih menguatkan lagi khabar angin ini.

Berbagai skandal (termasuk Camry), kelembapan ekonomi dan isu manifesto yang tidak di tunaikan sangat memalukan pimpinan PAS dan menjadi beban kepada mereka untuk menerangkannya kepada akar umbi.

Difahamkan sekiranya perkara ini berlaku BN bersedia memberikan jawatan menteri besar kepada PAS di Selangor (selain yang sedia ada di Kelantan dan Kedah). Selain daripada itu akan melantik beberapa menteri dan timbalan menteri daripada PAS.

Daripada maklumat terbaru yang diperolehi, Pakatan Rakyat telah mengambil tindakan drastik dengan pengawasan yang ketat keatas semua wakil rakyat mereka.

Sama-samalah kita tunggu dan lihat.

No comments: