**BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....

DAP.....PILIHAN BIJAK

LEE KUAN YEW.....BAGUS

Wednesday, February 4, 2009

NIK AZIZ SUDAH LUPA

Saya terperanjat apabila membaca kenyataan terbaru Menteri Besar Kelantan Tuan Guru Nik Abdul Aziz yang melabelkan ADUN Pakatan Rakyat yang melompat parti adalah pengkhianat kerana baru seminggu lepas beliau membuat kenyataan tindakan ADUN Bota yang melompat ke PKR adalah satu tindakan yang bijaksana.

Saya juga masih ingat apabila beliau mengulas tindakan Anwar Ibrahim memujuk Ahli Parlimen BN melompat parti sebagai tidak menjadi kesalahan kerana selaras dengan kehendak demokrasi, mengikut peruntukan undang-undang dan sejajar dengan tuntutan masa dan keadaan. Kenyataan ini boleh rujuk di sini.

Beliau mungkin secara perlahan-lahan belajar dengan Anwar Ibrahim untuk `pusing-pusing' cakap.

7 comments:

TAIPINGMALI said...

Nyanyuk dah kalau macam tu,,,,,

ustazSAID said...

Salam, inilah standard politician Msia!

Anonymous said...

biasa la orang tua,ingatan dah kurang....patut dok umah jaga cucu (kalau ada)

Ezad said...

kesian..

tak lama lagi la tu...

BRO JINGGO said...

Salam...

Sebenarnya sikap Tok Guru ini, ramai juga yang mempersoalkan pendirian beliau.

Dulu semasa membela buku SHIT tulisan Shahnon Ahmad, Nik Aziz dalam pembelaannya pun kata Tuhan pun mencarut, sekarang pasal kes lompat melompat pula...

Sampai bila PAS nak simpan Nik Aziz, saya pun kesian tgk dia... sudah tiba masanya Nik Aziz berundur...

Salam setiakawan

kicap said...

politik Msia amat melucukan,jika dipandang dengan mata kasar.Tetapi ianya satu kemelut yang amat menyedihkan dan kesannya paling rugi rakyat Msia sendiri, mereka terganga dan terlopong mulut kerana mendapat wakil rakyat yang cerdik berpolitik utk kepentingan peribadi dalam urusan kemajuan rakyat tidak ada sebarang kemajuan.Harga barangan terus melonjak, minyak yg telah jatuh menjunam harganya terus tidak turun.
kecian..kecian..

fital said...

lebih baik diam dari berkata