**BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....

DAP.....PILIHAN BIJAK

LEE KUAN YEW.....BAGUS

Friday, February 13, 2009

PILIHAN RAYA KECIL BUKIT GANTANG DAN BUKIT SELAMBAU 7 APRIL, PENAMAAN CALON 29 MARCH 2009

Suruhanjaya pilihanraya (SPR) mengumumkan pilihanraya kecil kawasan parlimen Bukit Gantang, Perak dan kawasan Dewan Undangan Negeri Bukit Selambau, Kedah akan diadakan serentak pada 7 April 2009.

Penamaan calon pula ialah pada 29 March 2009 iaitu sehari selepas perhimpunan Agung UMNO yang dijadualkan pada 24-28 March 2009. Pengumuman ini telah dibuat oleh Pengerusi SPR Tan Sri Abdul Aziz Yusof yang menamatkan teka-teki mengenai kedudukan kerusi DUN Bukit Selambau.

Ini kerana bekas ADUN PKR kawasan itu V Arumugam dikatakan masih ' hilang' dan beberapa laporan polis di buat bagi memastikan surat perletakkan jawatan ADUN tersebut tidak dipalsukan. Abdul Aziz berkata hasil penelitian SPR kerusi itu sah kosong.

Sementara itu di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur Datuk Seri Nizar Jamaluddin menfailkan permohonan untuk mendapatkan perintah bahawa beliau masih lagi Menteri Besar Perak yang sah.

1 comment:

OTAI (Otak Tenang Akal Inovatif) said...

sapa yang lantik nizar tu? sapa yang sah kan?