**BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....

DAP.....PILIHAN BIJAK

LEE KUAN YEW.....BAGUS

Friday, February 6, 2009

NIZAR AKAN SAMAN SULTAN PERAK

KUALA LUMPUR 6 Feb. - Bekas Menteri Besar Perak Mohammad Nizar Jamaluddin akan memfailkan saman terhadap Sultan Perak, Sultan Azlan Shah di Mahkamah Tinggi Ipoh pada Selasa ini.

Pengerusi DAP Karpal Singh berkata, langkah itu akan dilakukan berikutan Sultan Perak bertindak melampaui bidang kuasanya untuk mengisytiharkan kerajaan pakatan pembangkang di negeri itu sebagai tidak sah.

Pada sidang akhbar di pejabatnya di sini Karpal berkata, di dalam saman tersebut Sultan Perak akan dinamakan sebagai defendan pertama dan kerajaan negeri Barisan Nasional yang baru di negeri itu sebagai defendan kedua.

~Utusan

Perbuatan Nizar ini sudah tentu akan mengguris perasaan orang melayu yang begitu menghormati dan sayang kepada sultan mereka.

2 comments:

Panglima Perang Cyber said...

Biadap...Biadap...Biadap..

umnoparoijaya said...

ni lah jadinya bila tidak dapat menerima kenyataan, tetapi nizar kata tatau apa2..karpal kata nak saman mmm mungkin dia tersilap sms kot??
kuasa mutlak masih ditangan sultan walaupun undang tubuh negeri mengatakan kerajaan memerintah mempunyai hak..