**BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....

DAP.....PILIHAN BIJAK

LEE KUAN YEW.....BAGUS

Thursday, February 26, 2009

GERAK CABAR MB SELANGOR SAMAN

Jika tindakan GERAK untuk menjaga kepentingan rakyat dan mempertahankan integriti dalam pentadbiran kerajaan dilihat sebagai musuh, saya tak tahu nak kata apa lagi. Kalau Tan Sri Khalid nak saman saya, saya cabar dia buat demikian.

Itu komen Pengerusi Gerakan Anti Korupsi Malaysia (GERAK), Mohd Nazree Mohd Yunos mengenai hasrat Menteri Besar Selangor itu untuk menyaman beliau kerana didakwa membuat tohmahan dalam isu kereta Lexus dan lembu korban membabitkannya.

Selain itu Mohd Nazree bertanya, atas asas apa Khalid mahu menyamannya atau GERAK kerana kenyataan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) minggu lalu menjelaskan ada bukti kukuh salah guna kuasa oleh Menteri Besar itu.

“Tugas kita serah laporan kepada SPRM berdasarkan bukti dan dokumen yang diperolehi supaya disiasat. Kalau tak betul, SPRM boleh bersihkan dia tetapi setakat ini Ketua Pesuruhjaya agensi itu kata ada bukti kukuh,” katanya.

Menurut Mohd Nazree, beliau tidak akan memberi penjelasan seperti diminta Khalid berhubung isu itu kerana penjelasan dan laporan sudah dikemukakan kepada SPRM.

~Agendadaily

1 comment:

Sedingin Salju said...

Inilah kebebasan media yang dilaung-laung oleh PR+perompak rakyat. kalau tak ngam dengan depa, depa saman.