**BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....BARISAN NASIONAL - UNTUK KESEJAHTERAAN BAGAN PINANG.....

DAP.....PILIHAN BIJAK

LEE KUAN YEW.....BAGUS

Wednesday, February 18, 2009

KEDUDUKAN ELIZABETH MINGGU DEPAN

SHAH ALAM: Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim, berkata beliau dan ahli Exco lain akan menghadap Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah, pada 25 Februari ini berhubung kedudukan Exco dan Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Bukit Lanjan, Elizabeth Wong .

Abdul Khalid berkata, pertemuan dengan Sultan Sharafuddin itu bagi memaklumkan situasi sebenar selain mendapatkan panduan dan nasihat baginda berhubung isu itu, sebelum kerajaan negeri membuat keputusan muktamad. Katanya, walaupun beliau sudah menerima surat daripada Elizabeth yang menawarkan diri untuk melepaskan semua jawatan Exco dan Adun Bukit Lanjan, keputusan sama ada menerima atau sebaliknya hanya diputuskan selepas menghadap Sultan Selangor.

Beliau berkata, sehingga tarikh itu Elizabeth dibenarkan bercuti selama sebulan iaitu tempoh yang dibenarkan untuk seorang Exco, berkuat kuasa Isnin lalu dan tugasnya dipangku semua Exco. "Setiausaha Sulit Sultan, Datuk Mohamad Munir Bani, memaklumkan Tuanku berada di luar negara dan bersedia berjumpa dengan saya dan Exco minggu depan.

"Kerajaan negeri berharap pertemuan ini menghasilkan keputusan terbaik untuk Selangor. Kerajaan negeri menghormati kebebasan bersuara semua pihak tetapi ia mesti berlandaskan fakta dan beretika," katanya pada sidang akhbar selepas mesyuarat Exco di sini, petang tadi.

~Berita Harian

Kita tunggu apa keputusan Khalid Ibrahim apabila terkena batang hidung sendiri. Adakah ini satu lagi isu moral yang BERIMAN???

No comments: